Bu Blogda Ara

4.02.2009

Veritabanlı Program Geliştirme

Veritabanlı program geliştirecek bir yazılımcı, acemilik döneminde özellikle veritabanı kısmındaki sıkıntıların(veritabanı geliştiriciliği başlı başına bir olay zaten :D) yanında bu veri tabanını kullancak kişilere hazırlayacağı arayüz için bir sürü sou işareti vardır kafasında, yada bu soruları soramıyordur bile daha : ) :

  • arayüzde ki formlarda neler olmalı
  • hangi tasarımda bilgiye ulaşmak, güncellemek, eklemek daha kolay olur
  • yönetici ne tür raporlar ister
  • raporlar nasıl tasarlanmalıdır
gibi daha arttırılabilecek bir sürü soru . Bu acemilik dönemini aşamanın en güzel ve kolay yolu örnek projeler inecelemektir. küçük çaplı büyük çaplı fark etmez demeyelimde başlangıç fark etmez diyelim. (tabi büyük projenin içinde boğulmamak şartı ile :)

peki örnek projeyi nerden bulacak, ya bi yerde işe başlayacak orada görecek, ki firmalar her projesini göstermez yada netten örnek projeler bulacak.

Tam burada bugün imdadıma acsess yetişti. Gülmeyin, accessden ne çıkar demeyin. Northwind adında örnek bir veritabanı ve kullanıcı arayüzü var ( biliyorsunuz accesste kullanıcı arayüzü tasarımıda yapılabiliyor) . inceledim gerçekten hoşuma gitti. öğrencilere birtürlü anlatamadım, ara ara projelerinde şöyle olmalı böyle olmalı dediğim noktaların büyük kısmını bu arayüzde gördüm. bunda sonra ilk dersteki işim öncelikle bu veritabanını ve arayüzü tanıtmak olacak.

peki nasıl ulaşabiliriz bu veritabanına access > yardım/help> örnek veritabanı/ samples databases > northwind.

öncelikle yüklemenizi isteyebilir internetten , evet diyin çıkan soruyo. işlem tamamdır.

Hiç yorum yok: