Bu Blogda Ara

16.06.2014

Kendi işinin sahibi olmak çok mu zor

Radikalde okuduğum bir derleme bunun aslında zor olmadını gösterdi bana. Belki sizlere de ilham verir.

CEO olmanın yaşı yok!

(CNN) Dünya'nın en genç CEO'larının 20'li yaşlarda olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Henüz ilkokul çağında kendi şirketlerinin başına geçen bu genç girişimciler sizi hayallerinizin gerçek olabileceğine inandıracak...
  • Lilly Warrren kendi işini kurmaya karar verdiğinde 8 yaşındaydı. Şimdi 13 yaşında olan Lilly, kız kardeşleri Chloe ve Sophie ile birlikte 2009 yılından beri balmumu işinde. Ailelerin sahip olduğu arı kovanlarından artan balmumunu dudak nemlendiricisi ve losyon üretmek için kullanıyorlar.
  • 9 yaşındaki Leila Kaufman ise kendi web sitesi RethinkToys ve YouTube üzerinden videolar yayınlıyor. Sahip olmak istediği oyuncaklar ile ilgili YouTube'da sadece yetişkinlerin video yayınlamasına üzülen Kaufman, kendi oluşturduğu platformdan çocuklara sunulan oyuncaklar hakkındaki görüşlerini dile getiriyor.
  • 7 yaşındaki Scout Kinsley, annesi ile birlikte Happy Wear'in sahibi. 2013'ten beri internet sitesi Etsy üzerinden satış yapan şirketin bu güne kadar elde ettiği kar 15000 doların üstünde.
  • De Amas kardeşler ise 2012 yılından beri cupcake yapıp satıyorlar. Babalarının kurabiyelerinden esinlenerek yola çıkan Leila 13, Julia 12, Sophia ise 3 yaşında. Tarifleri üzerinde 11 ay çalışan De Amas kardeşler TresMarias Cupcakes'i bu yıl kurdu.

Hiç yorum yok: