Bu Blogda Ara

2.09.2014

İstanbul Üniversitesi Alternatif Enerjili Araçları

2014 TÜBİTAK Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında aldıkları 2 birincilikle haberdar olduğum İstanbul üniversitesi takımlarını görünce çok mutlu oldum.

İstanbul Üniversitesi İki Dalda Birinci Oldu

Elektromobil kategorisinde performans ödülleri enerji tüketimleri değerlendirilerek belirlendi. Bu dalda İstanbul Üniversitesi birinci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ikinci, Dokuz Eylül Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Hidromobil kategorisinde performans ödülleri de hidrojen tüketimleri değerlendirilerek belirlendi. İstanbul Üniversitesi bu kategoride de birinci olurken, Uludağ Üniversitesi ikinci, Kırıkkale Üniversitesi üçüncü oldu.

----------------

Üniversitemizin 3 dalda takımı bulunuyormuş:
  1. Hidromobil --> Hidroist, http://www.hidroist.com/ 
  2. Erektromobil --> YEREL, http://www.projeyerel.com/
  3. Güneş Enerjisi --> SOCRAT, http://www.socrat.org.tr/
Projeleri yürüten değerli hocalarımızı ve öğrencileri tebrik ediyorum, başarıların devamını diliyorum.






YEREL Projesi, İstanbul Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri tarafından geliştirilen yerli* elektrikli araba projesidir.
*yerli kelimesi, tek bir sonuçtan çok bir vizyona işaret etmektedir.Detaylı açıklama için “Sorularla YEREL” bölümünü inceleyebilirsiniz.







SOCRAT tamamen öğrenci çalışmalarına dayanan, yenilenebilir enerji kapsamında güneş enerjisiyle çalışan araç yapımı projesidir.
 Takım
Takımımız; üniversitemizin farklı bilimsel disiplinlerinde öğrenim gören lider öğrencilerden oluşmaktadır.,
Farklı bakış açıları SOCRAT’ı, her zaman başarıyı hedefleyen bir takım haline getirmiştir.






HİDROİST
Hidroist 2011 yılında kurulan, üniversitemizin hidrojen enerjili araçlar üzerine çalışan ekibidir. Ekip İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü akademik desteği ile çalışmalarını sürdürmektedir.



Aracımız enerji üretimi konusunda hayatımıza henüz tam olarak girmemiş olan Hidrojen Yakıt Pili teknolojisiyle çalışmaktadır. Yakıt pili içerisinde hidrojen gazını elektrokimyasal reaksiyonlar sayesinde doğrudan elektrik enerjisine dönüştüren hücreler bulunmaktadır. Bu sistem havaya atık olarak sadece su vermektedir.